HUMANITARNI RAD

OUR CHARITY WORK SO FAR

Svi mi u klubu već godinama (i privatno i kao klub) pomažemo i doniramo sredstva raznim udrugama i pojedincima. I dugo smo razmišljali da li uopće objaviti naše dosadašnje djelovanje, jer ISTINSKO DAVANJE i pomaganje bi trebalo ostati anonimno, bez očekivanja neke vrste povratne nagrade. Znači trebali bi dati i pomoći na bilo koji način i ZABORAVITI  da smo to napravili, jer je to jedino u skladu sa altruizmom.

Po jednoj od definicija altruizam je naklonost i ponašanje kojem je cilj pomaganje drugom u kojem se ne očekuje neka vrsta nagrade od drugih, znači NESEBIČNO DAVANJE drugima.

Ljudi kažu :”Pa pomogao sam mu u skladu sa svojim mogućnostima”. To nije pravi odgovor. Kad bismo mi gledali da drugima pomažemo u skladu sa svojim mogućnostima, ne bismo nikad nikom pomogli, jer bi uvijek to vrijeme, novac i sl. mogli iskoristiti za sebe. Iako malo kontradiktorno zvuči, trebali bi pomagati „iznad svojih mogućnosti“ i vidjet ćete kako život postaje ljepši i smisleniji.

Osnovna ideja zašto ćemo mi ipak objaviti dio našeg humanitarnog djelovanja je da potaknemo i druge da također humanitarno djeluju. 

DANCE FOR A CAUSE / internacionalna plesna akcija

Najnovija u nizu humanitarnih akcija koju smo pokrenuli je akcija DANCE FOR A CAUSE održana za vrijeme HRVATSKOG LJETNOG SALSA FESTIVALA i SUMMER SENSUAL DANA 2015 u Rovinju te 2012 godine u vrijeme Hrvatskog Ljetnog Salsa Festivala. Sav prihod smo predali Udrugama kojima je pomoć bila potrebna: Udruga Philip, Naš San Njihov Osmijeh, Dječja Udruga Hrabrost)

Ovu akciju planiramo raširi u plesnom svijetu i potaknuti organizatore ostalih plesnih manifestacija da usvoje ovaj koncept te ga dodaju svom programu manifestacije.

PLESOM DO OSMIJEHA

Već gotovo tradicionalno unazad nekoliko godina u Božićno vrijeme organiziramo sa prijateljima iz drugih plesnih klubova Humanitarnu Salsa Božićnu Večer, gdje putem tombole skupljeni prihod, poklanjamo organizacijama/udrugama kojima je najpotrebnije. Kako je bilo prošle godine, pogledajte na sljedećem linku:

PLESOM DO OSMIJEHA, HUMANITARNA SALSA BOŽIĆNA VEČERA 2015

PLESOM DO OSMIJEHA, HUMANITARNA SALSA BOŽIĆNA VEČERA 2014

PLESOM DO OSMIJEHA, HUMANITARNA SALSA BOŽIĆNA VEČERA 2013

PLESOM DO OSMIJEHA, HUMANITARNA SALSA BOŽIĆNA VEČERA, 2012

PLESOM DO OSMIJEHA, HUMANITARNA SALSA BOŽIĆNA VEČERA, 2011

PLESOM ZA AFRIKU

Sudjelovali smo i na humanitarnom plesnom show-u pod nazivom “Plesom za Afriku”  koji se održao 03.12.2011. u domu Češke Besede. Svrha ovog plesnog događaja bila je sakupiti novac za izgradnju škole u selu Magogo u Tanzaniji. Škola se gradi za 100-ak djece iz plemena Masai. Ta škola je prilika toj dječici za bolju budućnost te da imaju barem 1 obrok dnevno.

Više o djeci i školi, te hrvatskim misionarima koji su im posvetili svoj život možete pogledati na http://www.gledati-srcem.hr/ .

Ovim putem želimo zahvaliti našim dragim prijateljimaAndrei Čudina, Ivani Grgić, Damiru Jukiću i Gordanu Drnasu, što su nam se pridružili u ruedaškom kolu i nastupom uz nas sudjelovali u ovoj akciji plemenitog cilja, te organizatorima, Češkoj Besedi i Plesnom studiu Celtic Fantasy što su nas pozvali na sudjelovanje.

POPIS OSTALIH DONACIJA

Idućim organizacijama i pojedincima smo donirali veće ili manje novčane iznose. Svima njima će još uvijek dobro doći novčana pomoć, pa ih slobodno možete kontaktirati ili vas mi možemo spojiti s njima.

HUCUK (Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis)

Udruga Zdenac-obitelji u Zagrebu

Snježana Ćosić

FOMSU (Federacija obitelji za mir u svijetu)

Udruga Zdenac-kumstvo

Gospođa Sandra Valkaj za sina Tina Lukića koji ima multiplu sklerozu (091/5474-856)

S.M.A.T. (udruga roditelja djece sa spinalnom mišićnom atrophiom i traheostomama) – pridružena akcija sa Caiman Verde bendom

Remar (udruga za pomoć marginaliziranim osobama)

Rudi Dudo Halilović – dječak kojem je amputirana noga, iznimno talentirani nogometaš

Udruga Zdenac-potpora «2 kruha mjesečno»

Komentiraj